Čitaj mi

SARADNJA NOVOG SADA I BEOGRADA U REŠAVANJU GLAVNIH PROBLEMA LOKALNE SAMOUPRAVE

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović, sa saradnicima, sastali su se sa predstavnicima Uprave Grada Beograda, među kojima su bili član Gradskog veća za privredu Grada Beograda Radenko Durković i sekretarka Sekretarijata za privredu Beograda Tijana Maljković.

Sastanak je posvećen temama iz oblasti privrede, poljoprivrede, vodoprivrede, turizma ali i zoohgigijene, u cilju razmene iskustava i unapređivanja saradnje u vitalnim oblastima funkcinisanja lokalne samouprave.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović rekao je da je reč o nastavku intenzivne saradnje dva najveća grada u Srbiji, s obzirom na to da su ovom sastanku prethodili susret posvećen socijalnoj zaštiti, ali i sastanak dva gradonačelnika u decembru prošle godine.

- Razgovaraćemo o problemima koji tište oba grada, suočićemo mišljenja i razmeniti iskustva. Nakon radnog sastanka posetićemo Novosadski sajam, kako bismo razgovarali o učešću Beograda na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, a takođe ćemo obići JKP ''Zoohigijena i veterina Novi Sad'' i Turističku organizaciju Grada Novog Sada – naglasio je Aleksandar Petrović.

Prema rečima mr Gorana Sečujskog bez obzira na to što svi gradovi u našoj zemlji imaju slične probleme, ipak su veliki gradovi specifični po brojnim karakteristikama, pa je važno da zajednički iznađu najbolja rešenja, ali i da usaglase stavove o ključnim koracima inicijative za izmenu pojedinih zakonskih akata.

- Beograd je jedini grad u Evropi koji ima porast od 14 posto u turizmu, u odnosu na prošlu godinu, pa ćemo i o tome razgovarati, kao i o zajedničkim nastupima turističkih organizacija dva grada koje imaju potpisan protokol o saradnji – istakla je Tijana Maljković.

Ona je takođe rekla da je rešavanje problema nezaposlenosti jako važno i za Beograd i za Novi Sad, kao i da će na sastanku biti reči o odbrani od poplava i subvencijama u poljoprivredi.

Novi Sad, 19. mart 2015. godine