Čitaj mi

SARADNJA DUNAVSKIH GRADOVA I REGIONA

Gradonačelnik Novog Sada sa sardnicima održao je sastanak sa generalnim sekretarom Saveta dunavskih gradova i regiona Erikom Bartom. Tom prilikom gradonačelnik Pavličić naglasio je da Novi Sad ima interes da učvrsti veze i konkretizuje saradnju sa Savetom, jer kako je ocenio, za to postoji obostrani interes.

- Novi Sad neguje evropske vrednosti i otvoren je za saradnju u brojnim oblastima. Aktivno učešće u radu Saveta dunavskih gradova i regiona doprinelo bi još bržem razvoju našeg grada, jer bi na taj način ujedinjeni sa drugim gradovima regiona mogli da dobijemo finansijska sredstva iz evropskih fondova za realizaciju važnih projekata iz oblasti unapređenja kvaliteta vode, životne sredine, transporta i ekonomskog razvoja – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Na sastanku je zaključeno da će u narednom periodu biti preduzete aktivnosti da se u Novom Sadu otvori kancelarija Saveta dunavskih gradova i regiona u kojoj će biti pripremani projekti sa kojima će Grad aplicirati za sredstva dostupnih fondova EU. Generalni sekretar Saveta dunavskih gradova i regiona Erik Barta ocenio je da Novi Sad ima sve predispozicije da bude važan činilac međugranične saradnje i razvoja dunavske regije.

Novi Sad, 8. decembar 2011. godine