Čitaj mi

PUŠTANJE SAOBRAĆAJA NA PRISTUPNIM PUTEVIMA ŽEŽELJEVOM MOSTU

Ponedeljak, 9. decembar 2019. godine
12.00 časova
Кej skojevaca
Petrovaradin (pre kružnog toka)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici obići će pristupne saobraćajnice Žeželjevom mostu, a tom prilikom one će biti i otvorene za prolazak vozila.

Na novosadskoj strani izgrađeno je 618 metara glavnog pravca (312m sa dve kolovozne trake u oba smera i razdelnim ostrvom i 306 metara sa po jednom kolovoznom trakom u oba smera) i 670 metara krakova (prilaza) sa po jednom trakom. Izgrađene su pešačke i biciklističke staze u dužini od 950 metara.

Na petrovaradinskoj strani izgrađeno je 480 metara glavnog pravca (220m sa dve kolovozne trake u jednom smeru i jednom kolovoznom trakom u suprotnom smeru i 260 metara sa po jednom kolovoznom trakom u oba smera) i 1400 metara krakova (prilaza) sa po jednom trakom u svakom smeru i kružnom raskrsnicom. Izgrađene su pešačke i biciklističke staze u dužini od 1200 metara. Takođe, izgrađen je podvožnjak dužine 20 metara, namenjen za dvokolosečni saobraćaj, i to u okviru rekonstrukcije drugog koloseka pruge Stara Pazova – Novi Sad.

Novi Sad, 8. decembar 2019. godine