Čitaj mi

PRVI DEO TAКMIČENJA "INVICTUS CHALLENGE" ODRŽAN NA ŠTRANDU

Prvi, od ukupno tri izazova, u okviru sportskog takmičenja "Invictus challenge" počeo je danas na Novosadskoj plaži „Štrand“. Takmičenje organizuje sportsko udruženje "Invictus NS 021", uz podršku Grada Novog Sada, a prisutne su na početku manifestacije pozdravili je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je tom prilikom istakao da manifestacija "Invictus challenge", pored sportskog ima i turistički značaj.

- Veoma mi je drago što se treću godinu zaredom, u našem gradu održava manifestacija "Invictus challenge".  To je jedinstveni događaj tog tipa kod nas koji je publika lepo prihvatila, a Gradska uprava za sport i omladinu i JКP „Gradsko zelenilo“ podržali. Siguran sam da će učesnici danas pokazati fizičku, ali i psihičku spremnost, brzinu, koordinaciju i spretnost, a očekujem da će se zajedno sa publikom svi dobro zabaviti - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Organizator manifestacije Nedeljko Rodić je objasnio da u trci učestvuje oko 500 takmičara koji imaju zadatak da pređu 27 prepreka koje se nalaze na travi, pesku i vodi, odnosno stazi dužine 2,5 kilometra.

-Ove godine imamo veći broj učesnika, uzrasta od 18 do 60 godina i atraktivniju stazu u okviru koje će takmičari nositi džakove, puzati na pesku i u vodi, preskakati zidove, balansirati na  gredi, penjanjati se uz konopac, skakati sa platformi i prelaziti druge zabavne prepreke - rekao je Nedeljko Rodić.

"Invictus challenge“ je takmičenje podeljeno na tri izazova, gde se takmičari u različitim terminima, na terenima koji se nalaze na plaži „Štrand“, Spensu i na Fruškoj Gori, bore da završe stazu savladavajući prirodne i veštačke prepreke. Predviđeno je da se izazov na Spensu održi 28. i 29. avgusta, a na Fruškoj Gori 16. oktobra ove godine.

Novi Sad, 12. jun 2021. godine