Čitaj mi

PROŠIRENјEM KAPACITETA VRTIĆA ''ZVONČIĆ'' U KAĆU NEMA VIŠE LISTE ČEKANјA

Vrtić ''Zvončić''  PU ''Radosno detinjstvo'' u Kaću, nadogradnjom objekta proširen je za 500 kvadratnih metara, te je omogućeno formiranje četiri nove vaspitne grupe. Prilikom današnje posete vrtiću, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da u Kaću nema više neupisane dece.

- Povećanjem kapaciteta objekta, sada ima dovolјno prostora da budu upisana sva deca. Grad je uložio gotovo 100 miliona dinara u proširenje objekta, i dobijene su četiri nove sobe. Zadovolјan sam što zbog jačeg gradskog budžeta možemo da investiramo u sve delove grada i što je razvoj ravnomeran. Pred nama je još dosta ulaganja u Kać, između ostalog u OŠ ''Đura Jakšić'' u kojoj je fiskulturna sala u lošem stanju, a završavamo i veliki objekat za Klub penzionera. Plan Grada je da se prošire kapaciteti vrtića i u Kovilјu, takođe za četiri sobe, a u toku je izgradnja dva nova objekta u Veterniku i na Sajlovu, dok za izgradnju novog vrtića u Adicama treba da se raspiše tender. To će sve dovesti do rekordnog broja mesta za upis dece u PU ''Radosno detinjstvo'' u Novom Sadu – naglasio je Miloš Vučević.

On je takođe izjavio da nije bilo jednostavno obezbediti besplatan boravak u PU ''Radosno detinjstvo'' za svu decu.

- Za tako nešto, trebalo je dovesti velike investicije, dobro upravlјati budžetom i raditi maksimalno odgovorno, a takođe Grad subvencioniše boravak 3000 dece u privatnim vrtićima. Prvi smo grad u Srbiji koji je s tim krenuo i drago mi je da je to sada prihvaćena praksa u mnogim lokalnim samoupravama. Normalno je da se grade vrtići i da svi imaju kanalizaciju, ali nažalost, to se nije radilo 20 godina. Petrovdansko naselјe u Kaću, u kojem su se mnogi političari slikali, sada tek konačno ima izgrađenu kanalizaciju. Kać je postao idealno mesto za život, jer je dobro urbanistički koncipirano sa svim ustanovama bitnim za javni život, sa lepom školom i vrtićem, kulturnim i sportskim sadržajima, a nadomak je grada i ima konfor koji se gubi u gradu – istakao je gradonačelnik Vučević.

Objekat vrtića u Kaću je pristupačan, bez arhitektonskih barijera za osobe sa invaliditetom i majke sa decom u kolicima. Kako su rekle direktorka PU ''Radosno detinjstvo'' Marijana Popov i glavni vaspitač u vrtiću ''Zvončić'' Snežana Srdić 1. septembra, uz podršku Grada, upisano je 100 dece više, a zbog toga je angažovan i dodatni kadar.

Novi Sad, 22. septembar 2021. godine