Čitaj mi

PROMOVISANE DVE NOVE KLASE POLAZNIKA CENTRA ZA OSNOVNU POLICIJSKU OBUKU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno je izaslanikom predsednika Republike Srbije Miloradom Veljovićem, potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem, ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem prisustvovao promociji 31. i 32. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Najboljima su tom prilikom, u Sremskoj Kamenici, uručene nagrade za visoke ocene koje su stekli završetkom obuke u Centru.

- Čestitam na uspešnom završetku obrazovanja u Centru za osnovnu policijsku obuku polaznicima 31. i 32. klase. Ova ustanova iznedrila je brojne generacije dobro obučenih kadrova koji su dalje doprineli da naša Policija danas radi svoj posao na najprofesionalniji način - rekao je Đurić obrativši se polaznicima i dodao - Neka hrabrost, čast, kao i znanje koje ste stekli, budu vodilje u vašem budućem službovanju. Grad Novi Sad, biće uz vas na tom putu kao pouzdan partner, kao prijatelj. Svesni smo da samo zajedno možemo naš grad da činimo bezbednim za život naše dece, za sve Novosađane, za sve one koji posete naš Grad. Uveren sam da ćete opravdati ukazano poverenje, i da ćete vaše obrazovanje koristiti samo za dobrobit naše zemlje, našeg Novog Sada. Boja zastave Novog Sada je nešto svetlije nijanse plave boje od vaše uniforme, ali smo mi jedno plavo, jedan tim sa istim ciljem za našu zemlju. Služite pošteno i odano svojoj zemlji i budite ponosni na uniformu koju nosite - rekao je Milan Đurić.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić, čestitao je završetak školovanja policajcima i rekao da je ponosan dok ih gleda kako stoje u stroju kao jedan.

-Biti pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova je čast i zahteva istrajnost. Od 2007. godine do danas, Centar je uveo 7051 policajca u ovu profesiju, a pokrećemo proceduru da ponovo uspostavimo srednjoškolski sistem obrazovanja za policajce. To je ulaganje u budućnost, a cilj nam je da se svaki građanin oseća bezbedno – rekao je Gašić.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se polaznicima istakavši da sada stupaju na veoma odgovorne i važne dužnosti, koje će obavljati u opštem interesu visoko profesionalno, maksimalno odgovorno i u skladu sa zakonom. U ime svih polaznika COPO, obratio se Milan Stanković.

- Naše starešine su nam održale najvažniju lekciju, a to je da smo mi, polaznici, najveća podrška jedni drugima i da su pored učenja i usavršavanja, najvažiji kolektivni duh i solidarnost – rekao je Stanković.

Novi Sad, 28. decembar 2022. godine