Čitaj mi

PROMOCIJA PROJEKTA ZA RODITELJE DECE SA POREMEĆAJEM PONAŠANJA

Članica Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov Mikić prisustvovala je promociji projekta edukativnih agitki za roditelje dece sa ranim poremećajem ponašanja čiji je nosilac dečji psihijatar prof. dr Dragan Mitrović.

Cilj agitke je da upozna roditelje dece predškolskog uzrasta sa ponašanjima koja spadaju u rizična, pomogne im u vaspitanju dece i uputi na stručne službe kojima se mogu obratiti ukoliko prepoznaju poremećaj u ponašanju.

- Jako je važno na vreme edukovati roditelje kako bi mogli da prepoznaju prve simptome poremećaja koji dovodi do pojave delikventnih ponašanja u starijem dobu u koju spada i upotreba psihoaktivnih supstanci-rekla je prof.dr Novakov Mikić i dodala da će grad uvek podržati preventivne zdravstvene projekte.

Realizaciju projekta Razvojnog savetovališta Doma zdravlja obezbedila je Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada u iznosu od 187.000 dinara, a svim roditeljima koji prepoznaju problem kod svoje dece na raspolaganju su stručnjaci razvojnog savetovališta Doma zdravlja u Novom Sadu , broj telefona 487-9-451.

Novi Sad, 15. maj 2010. godine