Čitaj mi

PRIJEM ZA ŠEFA DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući šefa Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Majkla Devenporta prilikom njegove posete Novom Sadu.

U razgovoru su gradonačelnik Vučević i Majkl Devenport najviše apostrofirali dve teme važne za Novi Sad, a to su izgradnja Žeželјevog mosta, kao i otvaranje kancelarije Info-kutka Evropske unije na Bulevaru Mihajla Pupina.

Tokom sastanka oni su razgovarali o konkretnim rešenjima vezanim za izgradnju Žeželјevog mosta u Novom Sadu, kao i o učešću i ulogama svih partnera na tom kompleksom projektu, a to su, pored Grada Novog Sada - Vlada Srbije, Izvršno veće AP Vojvodine, Evropska komisija i "Železnice Srbije".

Ambasador Majkl Devenport rekao je da snažno podržava evropski put Srbije, a oba sagovornika su se usaglasila da je otvaranje Info-kutka EU, koje će uslediti uskoro, odličan način da se svi građani bliže upoznaju sa funkcionisanjem Evropske unije.

Gradonačelnik Vučević je tom prilikom istakao da Grad Novi Sad sledi politiku Republike Srbije po pitanju evrointegracija i da svim resursima u okviru svojih nadležnosti čini maksimalne napore da put Srbije ka Evropskoj uniji bude što brži, kao i da će nastaviti sa pružanjem svake vrste podrške predstavništvu Evropske unije u Srbiji.

Novi Sad, 16. mart 2015. godine