Čitaj mi

PRIJEM ZA ŠAHISTE ŠAHOVSKOG KLUBA „JUGOVIĆ“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući članove ekipe Šahovskog kluba „Jugović“ iz Kaća, koji i ove godine beleži odlične rezultate na šahovskom polju, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

- Čast mi je da vam u ime Grada Novog Sada još jednom čestitam na dosadašnjim sportskim uspesima koji ovaj šahovski klub pozicioniraju na mesto jednog od najuspešnijih, kada je reč o ostvarenim rezultatima u poslednjoj deceniji. Grad Novi Sad je poznat kao grad sporta i nastaviće da daje podršku ovom Klubu, koji uspešno radi već dugi niz godina. Vrhunski ostvareni rezultati su prisutni u kontinuitetu i predstavljaju najbolji način promocije šaha za sve generacije - rekao je Ognjen Cvjetićanin i poželeo im još mnogo uspeha u budućem radu.

Direktor ŠK „Jugović“ iz Kaća Miroslav Kopanja zahvalio je na prijemu i rekao da je ovaj Klub na Kadetskom  i omladinskom šampionatu Srbije osvojio prvo mesto u kategoriji do 20 godina.

- Na Kupu Vojvodine za 2023. godinu na finalnom turniru, gde su učestvovale 24 plasirane ekipe, takođe smo osvojili prvo mesto. Na finalnom turniru Kupa Srbije za 2023. godinu bili smo prvi u muškoj konkurenciji. Od ukupno devet odigranih kupova, pod imenom našeg proslavljenog šahovskog velemajstora Svetozara Gligorića, ekipa Šahovskog kluba „Jugović“ osvojila je pet. Do sada su u ženskoj konkurenciji odigrana ova dva Kupa, na kojem smo prošle godine bili prvi, a ove godine smo zauzeli treće mesto. Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije u ubrzanom šahu za 2023. godinu, u konkurenciji 149 igrača, od čega je njih 53 sa titulom FIDE majstora, osvojili smo tri prva mesta. Naša tri igrača će na predstojećim Evropskim i Svetskim prvenstvima predstavljati Srbiju. To su prvak Srbije u ubrzanom šahu Siniša Dražić, omladinski prvak Srbije do 20 godina Miloš Milošević i kadetski prvak Srbije do 14 godina Andrej Ljepić - naglasio je Miroslav Kopanja.

Novi Sad, 12. jul 2023. godine