Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROJEKAT „KULTTURA“

U prisustvu predstavnika medija i organizatora kulturnih događaja, u Kulturnom centru Novog Sada održana je konferencija na kojoj je predstavljen veb-portal „KultTura“. Ovaj projekat predstavlja registar kulturnih dešavanja na teritoriji Novog Sada i realizuje se u okviru kandidature Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Konferenciji je prisustvovao član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović koji je istakao da će ovaj projekat ukazati na to koliko je kultura u Novom Sadu raznovrsna, ali i jedinstvena.

- Novi Sad ima izuzetno bogatu kulturnu scenu i jedan od naših prioriteta je da tu kulturu učinimo pristupačnom svim našim sugrađanima, kao i gostima našeg grada. Veoma mi je drago što smo dobili sajt koji će doprineti tom našem cilju i pokazati koliko je Novi Sad kulturološki razvijen. Pozivam sve kulturne institucije, organizacije, ali i pojedince da se odazovu pozivu, učestvuju u projektu i doprinesu boljoj obaveštenosti- izjavio je Vanja Vučenović.

Prema rečima direktora Kulturnog centra Novog Sada Andreja Fajgelja potreba da za jedinstvenim kalendarom kulturnih dešavanja iskristalisala se prilikom organizovanja brojnih participativnih događaja u okviru kandidature za Evropsku prestonicu kulture. Direktor je izrazio nadu da će celokupna kulturna javnost učestvovati u popunjavanju sadržaja na portalu i tako pomoći da on uspešno zaživi.

Veb portal „KultTura“ je zvanično počeo sa radom 15. marta ove godine. Korisnici portala mogu sami da dodaju nove sadržaje, a sve informacije dostupne su na srpskom i engleskom jeziku. Kulturne događaje moguće je pretraživati po datumu, kategorijama ili lokaciji.

Novi Sad, 31. mart 2015. godine