Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROGRAM „DEČIJE NEDELJE”

 

 

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Bela Kurina je zajedno sa načelnikom resorne uprave prisustvovao konferenciji za novinare na kojoj je predstavlјen program manifestacije „Dečija nedelјa“ koja će biti održana od od 7. do 13. oktobra 2013. pod sloganom “Mama, tata kupite mi brata!”  Manifestaciju organizuje Centar za edukaciju i istraživanje "Eduko" Novi Sad uz podršku Grada Novog Sada.

-Dečija nedelјa je manifestacija koja je deo tradicije Grada Novog Sada koju je i ove godine podržala Gradska uprava sa 1.600. 000 dinara. Iskoristio bih priliku da pozovem svu decu da zajedno sa svojim roditelјima uživaju u manifestaciji i mnogobrojnim i raznovrsnim programima koji će se odvijati tokom naredne nedelјe u našem gradu - rekao je Bela Kurina.

-Naše udruženje ovu manifestaciju organizuje zajednički sa udruženjima „Zrno slovesnosti“, „Sportmaster“ i muzičko-edukativnim centrom „Carpe Diem“. Ideja čitave manifestacije je da se podstakne pronatalitetna politika u našem gradu i napravi niz različitih dešavanja koja će imati za cilј da našim najmlađim sugrađanima priušti svojevrsne događaje koje će pamtiti tokom čitavog detinjstva - rekla je u ime organizatora manifestacije Ljilјana Maširević.

Cilј programa je da se deci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, da se podigne kvalitet života dece i doprinese prevenciji nasilјa, diskriminacije, kao i inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i  marginalizovanih gupa.

U okviru manifestacije je planiran niz aktivnosti za decu, posebno predškolskog i školskog uzrasta i to: pozorišni maraton, etnomuzikološke radionice, muzičko takmičenje “Muzika za sve”- izbor za pevače i instrumentaliste osnovnoškolskog uzrasta- polufinale i finale na Trgu slobode, porodični karneval i berza knjiga, a program manifestacije objavlјen je na sajtu grada  www.novisad.rs

 

Novi Sad, 4. oktobar 2013. godine

Preuzmite program.pdf (application/pdf 5023 KB)