Čitaj mi

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE BORIS TADIĆ POSETIO NOVI SAD

Tokom današnje posete predsednika Republike Srbije Borisa Tadića Novom Sadu, predsednik i gradonačelnik Igor Pavličić obišli su radove na Keju žrtava racije. Reč je o izuzetno važnom projektu rekonstrukcije i nadvišenja Keja čijom realizacijom će Novi Sad prvi put u istoriji biti zaštićen od poplava. Radovi , u zoni grada – od uliva kanala u Dunav do Bulevara Cara Lazara, vredni oko pola milijarde dinara trebalo bi da budu završeni krajem avgusta.

Predsednik Tadić istakao je da je ulaganje u infrastrukturu razvojni put kojim naša zemlja treba da ide, naglašavajući da Srbija mora voditi računa o makroekonomskoj politici i ne zaduživati se preko granica mogućnosti kako bi izbegla sudbinu pojedinih država Evropske unije, koje su prezadužene.
Tokom obilaska radova gradonačelnik Pavličić upoznao je predsednika i sa drugim kapitalnim projektima Novog Sada kao što je izgradnja prečistača otpadnih voda i novih bulevara.

Tom prilikom izjavio je da Grad i u otežanim finansijiskim uslovima nastoji da samostalno ili uz pomoć fondova i partnerstava nastavi sa realizacijom razvojnih investicija. On je rekao da je u planu za ovu godinu izgradnja još oko dva kilometra izuzetno važne saobraćajnice za Novi Sad odnosno bulevara Evrope koji će jednim svojim delom izlaziti na auto put Beograd – Subotica, a drugim na sremsku stranu grada.

Predsednik Tadić, u društvu gradonačelnika Pavličića obišao je i centar Novog Sada gde se trenutno izvode radovi na obnovi habajućeg sloja asfalta u Njegoševoj ulici od Trifkovićevog trga do Trga Slobode, u ulicama Modene, Kralja Aleksandara i Ilije Ognjanovića, zatim oko Miletićevog spomenika, gde su postojeće behaton ploče zamenjene granitnim. Šetajući Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, predsednik Tadić i gradonačelnik razgovarali su i fotografisali se sa brojnim Novosađanima.

Novi Sad, 5. avgust 2010. godine