Čitaj mi

POZIV SREDNJOŠKOLCIMA DA UČESTVUJU U PROJEKTU

Udruženje građana „Alternativna kultruna organizacija – AKO“ i Gradska uprava za sport i omladinu Novog Sada - Kancelarija za mlade pozivaju srednjoškolce i srednjoškolke da se do 10. novembra 2011. godine prijave za učešće u projektu In-formatiraj se! - korak bliže ka inicijativi osnivanja Info-centra za mlade, finansiranim od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Mladi koji se uključe u projekat će formirati Info-tim koji će svojim radom kreirati osnovu za pravljenje Info-centra za mlade u Novom Sadu. Aplikacioni formular kao i detaljnije informacije mogu se pronaći na sajtu http://ako.rs/.


Za učešće u projektu mogu da se prijave srednjoškolci i srednjoškolke koji su motivasani, samoinicijativni, imaju dovoljno slobodnog vrmena i zainteresovani su za angažovanje u domenu informativnog omladinskog rada. Dvadeset mladih koji prođu selekciju će kreirati Info-tim koji će od oktobra do decembra proći obuke, kreirati Info-bilten, raditi na ažuriranju sajta Kancelarije za mlade, i na kraju samostalno kreirati javnu akciju na kojoj će prikazati rezutate svog rada. Svojim radom Info-tim će omogućiti mladima iz Novog Sada da imaju bolji pristup aktuelnim konkursima, treninzima, seminarima, konferencijama, stipendijama, popustima, dešavanjima kao i svim informacijama koje bi potencijalno mogle biti značajne za mlade. Članovi Info-tima dobiće priliku da razvijaju teorijske i praktične veštine za ulogu vršnjačkih edukatora u oblasti informisanja mladih, steknu nove prijatelje, dobiju dragoceno iskustvo, razviju svoje kreativne potencijale, upoznaju se sa radom omladinskih organizacija i organa lokalne samouprave namenjenih mladima i na kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme.


Više informacija može se dobiti pozivanjem Kancelarije za mlade telefonom na broj 4882 - 871 ili na sajtu http://ako.rs/.

Novi Sad, 31. oktobar 2011. godine