Čitaj mi

POSETA PREDSTAVNIKA MAĐARSKOG TUŽILAŠTVA GRADU NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa saradnicima sastao se u Gradskoj kući sa tužiocima iz Republike Mađarske, kao i sa tužiocima iz Republike Srbije.

Sastanku su prisustvovali generalni tužilac Mađarske dr Peter Polt, glavni tužilac Centralne kancelarije za istrage Imre Keresteš, okružni tužilac okruga Čongrad Žolt Kopas, republički javni tužilac Zagorka Dolovac, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić i apelacioni javni tužilac u Novom Sadu Milan Tkalac.

Tom prilikom, sagovornici su razmenili iskustva i utiske u vezi sa saradnjom tužilaštava dve zemlјe, a posebno je naglašena odlična saradnja koju javno tužilaštvo Republike Srbije ostvaruje sa pravosudnim organima u Mađarskoj. Oni su se složili da dve države treba da komuniciraju u svim aspektima, ne samo u pravosuđu, jer pored toga što su granične zemlјe, Mađarsku i Srbiju vezuju istorija, kultura i privreda.

Gradonačelnik Miloš Vučević, generalni tužilac Mađarske dr Peter Polt i republički javni tužilac Zagorka Dolovac saglasili su se da je neophodno i dalјe učvršćivati saradnju tužilaštava dveju zemalјa u oblasti borbe protiv terorizma, krijumčarenja narkotika, oružja i trgovine lјudima, kao i kontinuirano raditi na produblјivanju odnosa svih institucija Srbije i Mađarske.

Novi Sad, 28. mart 2017. godine