Čitaj mi

POSETA OBRAZOVNIM USTANOVAMA U KISAČU

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom posetila je vrtić „Lienka“, u Kisaču gde je u toku radna akcija uređenja dvorišta u kojoj učestvuju deca zajedno sa roditeljima, vaspitačima i predstavnicima MZ „Kisač“, a zatim i Osnovnu školu „Ljudovit Štur“ gde ih je dočekala direktorica škole Marija Ožvat.

Tom prilikom, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da Grad Novi Sad, u saradnji sa Mesnom zajednicom i stanovnicima Kisača kontinuirano radi na unapređenju života svih kategorija stanovništva u tom mestu.

- Važno nam je da se Novi Sad ravnomerno razvija i zaista mi je veliko zadovoljstvo kada prilikom posete obrazovnim ustanovama u Kisaču, gde se rad odvija na srpskom i slovačkom jeziku sretnemo sa decom i zaposlenima koji su zadovoljni postojećim uslovima ali i rade na tome da svoje ustanove unaprede i ulepšaju. Prema rečima rukovodioca vrtića „Lienka“, svake godine sve veći broj dece upisuje ovaj vrtić i to je podatak koji nas raduje i čini ponosnima  - izjavila je Dina Vučinić i dodala – Grad je u poslednjih godinu dana u saradnji sa Pokrajinom, u Osnovnu školu „Ljudovit Štur“ uložio tri miliona dinara kako bi se zamenila vrata u školi, kao i semafori, reflektori i sportski rekviziti u velikoj i maloj sali. Nastavićemo da ulažemo u obrazovanje za koje se iz budžeta Grada izdvaja čak 6,3 milijardi dinara, ali i da osluškujemo potrebe stanovnika Kisača i da daljim ulaganjima doprinosi kvalitetnijem životu u tom mestu.

Novi Sad, 24. mart 2022. godine