Čitaj mi

POSETA KUĆNOJ ZAJEDNICI I RADNOM CENTRU ŠOSO "MILAN PETROVIĆ"

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović posetila je kućnu zajednicu i Radni centar pri Školi za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" u okviru Programa obeležavanja 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.
-Grad je prepoznao značaj programa stanovanja i dao je podršku za sedam kućnih zajednica sa 23 korisnika. Za tu namenu, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu u 2011. godini obezbedila je 5,7 miliona dinara. Za programe rehabilitacije osoba sa invaliditetom za 13 radnih jedinica Radnog centra u koje je uključeno 107 korisnika, koji svoje aktivnosti realizuju u objektu u Ulici Bate Brkića bb, Edukativnom kampu na Čeneju i u prostorijama određenog poslodavca, Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu u 2011. godini je obezbedila 10,8 miliona dinara.-rekla je tom prilikom prof. dr Sanja Stojanović.
Posle obilaska radnih jedinica Radnog centra prof. dr Sanja Stojanović upoznala se i sa radom Radio stanice "Info", koja se nalazi u istom objektu, a za čije formiranje je Udruženju "Inkluzivni centar“, po Javnom konkursu Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu u 2011. godini obezbeđeno 1 milion dinara.
Za programe unapređenja socijalne zaštite koji obuhvataju mere i aktivnosti za podsticaj i razvoj postojećih i novih usluga socijalne zaštite koje realizuje ŠOSO "Milan Petrović, obezbeđeno je ukupno 23, 6 miliona dinara.


Novi Sad, 15. decembar 2011. godine