Čitaj mi

POSETA BOКSERSКOM КLUBU „VOJVODINA“

U okviru akcije „Olimpijska škola boksa“ koju realizuje Bokserski savez Srbije, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, zajedno sa predsednikom Saveza Nenadom Borovčaninom i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom posetio je Bokserski klub „Vojvodina“.

-Boks u Novom Sadu ima dugu tradiciju i klubovi kao što su „Vojvodina“ i „Novi Sad“ su ostavili veliki trag u sportskoj istoriji našeg grada. Veoma mi je drago što se ova olimpijska veština vraća staru slavu i mi ćemo podržati novosadske klubove da još više omasove i popularizuju boks, a za uzvrat očekujemo da postižu dobre rezultate– izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Tom prilikom, direktoru Кluba Miloradu Reljiću uručena je licenca za rad sa decom i mladima, kao i sportska oprema i rekviziti, poklon Bokserskog saveza Srbije, kako bi u okviru akcije kojom se promoviše boks, članovima najuspešnijeg kluba Regionalne lige Vojvodine omogućili što bolje uslove za bavljenje ovim sportom.

-Pored toga što je „Vojvodina“ klub sa dugom tradicijom i dobrim rezultatima, on ima i besplatnu školu sporta. Ova donacija je naš mali doprinos da klub bude još uspešniji. Mi ne očekujemo da sva deca koja treniraju budu bokserski šampioni, ali nam je važno da postanu karakterno jači i bolji ljudi, spremni da životu gledaju u oči- istakao je Nenad Borovčanin i dodao da u narodnom periodu u saradnji sa Gradom i Pokrajinom planiraju organizaciju kampova za decu, kao i obuku trenera kod najboljih ruskih boksera.

Direktor kluba Milorad Reljić se zahvalio na donaciji i istakao da je, dolaskom na čelo Saveza Nenad Borovčanin podigao boks na viši nivo. On se zahvalio i Gradu, a posebno gradonačelniku Vučeviću na podršci BК „Vojvodina“ koji poslednjih godina niže samo uspehe.

-Prošle godine, naši članovi su osvojili dve medalje na evropskim takmičenjima. Sada nastavljamo drugu polusezonu u Prvoj bokserskoj ligi i očekujemo dobre rezultate. Pored toga ponosni smo na  prisustvo velikog broja dečaka i devojčica, različitog uzrasta na našim treninzima jer je naš cilj da se što više dece bavi sportom - rekao je Reljić.

Novi Sad, 6. mart 2019. godine