Čitaj mi

POSEBAN SERVIS ZA OSOBE SA SMANјENOM POKRETLjIVOŠĆU NA BRZOJ PRUZI BEOGRAD – NOVI SAD

U želјi da što većem broju lјudi omogući udobno i komforno putovanje vozom brzinom od 200 km/sat, na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, „Infrastruktura železnice Srbije“ otvorila je poseban servis za osobe sa smanjenom pokretlјivošću.

Ovaj servis biće u funkciji od 15. marta 2022. godine, svakodnevno u periodu od 7.00 do 20.00 časova,  a dežurni brojevi telefona su: 066 – 840 -  41 – 88 i 066 – 840  - 41 - 89

Servis je namenjen osobama sa smanjenom pokretlјivošću, koje za kretanje koriste pomagala, kako bi im u železničkim stanicama na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad bila pružena adekvatna usluga i pomoć.

Potrebno je najkasnije jedan dan pre putovanja, na dežurne brojeve telefona najaviti datum, vreme i relaciju putovanja osoba sa smanjenom pokretlјivošću na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad. Dežurni radnici omogućiće osobama sa smanjenom pokretlјivošću da lakše pristupe železničkim stanicama, peronima i uđu u voz, kao i da nakon vožnje izađu iz voza i napuste železničke objekte.

„Infrastruktura železnice Srbije“ kao društveno odgovorna kompanija, u narednom periodu planira da sličan servis organizuje i na drugim prugama u Srbiji, kako bi osobama sa smanjenom pokretlјivošću omogućili lakše korišćenje železničkog prevoza.

Novi Sad, 14. mart 2022. godine