Čitaj mi

POČEO SEMINAR ZA UNAPREĐENјE BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU

Načelnik Gradske uprave za saobraćaj i puteve Đorđe Basarić prisustvovao je seminaru „Unapređenje bezbednosti saobraćaja u javnim preduzećima na teritoriji Grada Novog Sada“ koji organizuju Centar za unapređenje bezbednosti saobraćaja i kompanija „Andzor engineering“ uz finansijsku podršku Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada.

-Uprava za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada prepoznala je značaj koji javna i javno-komunalna preduzeća imaju kada je u pitanju uticaj na nivo bezbednosti saobraćaja na području grada, posebno kada se uzme u obzir broj preduzeća i broj vozila kojima raspolažu. To je i bio povod za organizaciju ovakvog skupa, da na jednom mestu, zajednički uz međusobnu koordinaciju podignemo bezbednost saobraćaja na viši nivo. Ove godine je Uprava za saobraćaj i puteve izdvojila značajna sredstva za edukaciju 16.000 dece od prvog do četvrtog razreda o osnovama bezbednosti saobraćaja. Finansirali smo i stručne skupove za učitelјe i nastavnike, kako bi oni svoja znanja što kvalitetnije preneli deci da nauče da budu bezbedna u saobraćaju- rekao je Đorđe Basarić.

On je takođe istakao da je cilј ovog seminara da zajedno damo presek stanja, ukažemo na nedeostatke i predložimo načine njihovog rešavanja.

-Gradska uprava za saobraćaj i puteve kontinuirano radi na tome da saobraćaj na teritoriji grada funkcioniše na što bolјi način koristeći sve raspoložive resurse. Već za narednu godinu planirana je realizacija brojnih projekata koji će doprineti povećanju bezbednosti saobraćaja na putevima, počev od edukacije najmlađih, pa sve do profesionalaca koji upravlјaju vozilima u nekom od javnih i javno-komunalnih preduzeća- rekao je Đorđe Basarić.

Dvodnevni seminar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju namenjen je predstavnicima svih javnih i javno-komunalnih preduzeća iz Novog Sada, institucijama i preduzećima čiji je osnivač Grad, članovima Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Grada Novog Sada, kao i predstavnicima nevladinih organizacija iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Novi Sad, 8. novembar  2017. godine