Čitaj mi

POČEO FUDBALSКI TURNIR „TROFEJ NOVOG SADA“

Jesenji međunarodni fudbalski turnir za decu pod nazivom „Trofej Novog Sada“, u organizaciji FК „Vojvodina“ počeo je danas i traje do nedelje, 7. novembra. Na turniru učestvuju dečaci, rođeni 2010. godine, iz klubova: „Nižnji Novgorod“, „Osijek“, „Vardar“ iz Skoplja, „Budva“, „Ferencvaroš“ iz Budimpešte, „Borac“ iz Banjaluke, „Sparta“ iz Sarajeva, „Stari Aerodrom“ iz Podgorice, „Partizan“ iz Beograda i domaćin turnira „Vojvodina“ iz Novog Sada.

Na svečanosti, održanoj u Amfiteatru SC „Vojvodina“, prisutne učesnike, predstavnike klubova i goste turnira pozdravio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i proglasio turnir otvorenim.

-Nastavljamo tradiciju koju smo započeli još organizacijom manifestacije „Кup Grada Novog Sada“ i veoma mi je drago što je Novi Sad i FК „Vojvodina“ i ove godine domaćin najuspešnijim mladim fudbalerima iz prijateljskih gradova i sportskih klubova. Na turniru učestvuje deset ekipa iz osam zemalja i verujem da će oni, pošto se utakcmice igraju u prepodnevnim terminima, imati dovoljno vremena da se upoznaju, druže i obiđu naš grad. Siguran sam da će sportski duh i prijateljstvo obeležiti i ovaj turnir, a Grad će nastaviti da podražava projekte koji neguju te vrednosti - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Predsednik Fudbalskog kluba „Vojvodina“ Dragoljub Samardžić se zahvalio Gradu Novom Sadu na podršci i objasnio da se na Turniru takmiče najbolji učesnici četiri kvalifikaciona turnira koji su održani u okviru projekta "Jesenji međunarodni festival fudbala za decu FК Vojvodina 2021". On je dodao i da se učešćem ekipe iz Nižnjeg Novgoroda na turniru, nastavlja saradnja između kluba i istoimenog ruskog grada koji je ekipa fudbalera „Vojvodine“ posetila prošlog meseca i gde je imala priliku da boravi u kampu „Izumrudnoje“ i da sa svojim vršnjacima odigra nekoliko prijateljskih utakmica.

Utakmice će se  igrati na terenima Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ po sistemu 8 + 1, po pravilima velikog fudbala, a svako poluvreme će trajati 20 minuta.

Novi Sad, 5. novembar 2021. godine