Čitaj mi

POČELO RUŠENJE DOMA ZDRAVLJA U FUTOGU

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj u prisustvu direktora Doma zdravlja "Novi Sad" dr Živote Lazarevića, obišao je objekat Doma zdravlja u Futogu neposredno pred rušenje. Ovaj objekat, veličine oko 500 m² je nedovoljnog kapaciteta za lečenje stanovnika Futoga, a budući da do sada, osim krečenja i redovnog održavanja nije bilo većih ulaganja nalazi se u veoma lošem stanju.

- Broj stanovnika u Futogu porastao je i oni zaslužuju novu zdravstvenu ustanovu. Zato danas počinjemo sa rušenjem ambulante, čiji kapaciteti su veoma ograničeni. Ja se nadam da ćemo sledeće godine imati zadovoljstvo da pustimo novu ambulantu u rad, radi se o investiciji od oko 70 miliona dinara, a planirano je da radovi budu gotovi do aprila ili maja, u zavisnosti od vremenskih uslova - izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj.

U okviru nove zgrade, veličine 1.200 m², nalaziće se odeljenja opšte medicine, pedijatrije, stomatologije, laboratorije, ginekologije, kao i prostorije za patronažu i kućno lečenje. Izgradnja novog objekta Doma zdravlja u Futogu je još jedna investicija Grada Novog Sada u zdravstvo, a do sada nove ambulante dobili su Sremska Kamenica i Šangaj dok je Dom zdravlja u Kisaču rekonstruisan.

Novi Sad, 13. decembar 2011. godine