Čitaj mi

POČELO „NOVOSADSKO BIG DEČJE LETO“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju „8. Novosadskog BIG dečijeg leta“ koje se održava od 24. juna do 31. avgusta 2018. godine.  Manifestaciju organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

- Počev od danas, pa sve do kraja letnjeg školskog raspusta, naši najmlađi sugrađani, od tri do 14 godina,  biće u prilici da na veoma zanimlјiv, sadržajan i edukativan način provedu leto, odlučivši se za neki od 270 kreativno- edukativnih i sportsko-rekreativnih programa, na preko 30 lokacija u gradu. Veliko mi je zadovolјstvo što sam danas mogu da se družim sa decom, koja su svetla budućnost našeg grada, Vojvodine i Srbije, a na svima nama je da im na ovakve i slične načine omogućimo lepo i bezbrižno odrastanje i pravilno životno usmerenje - rekao je Aleksandar Petrović.

U okviru svečanog otvaranja publika je imala priliku da prisustvuje programu za decu i roditelјe koji su priredile članice Plesnog kluba „Partizan 2“, hor „Do re mi“,  mali glumci, pevači iz „Kulturnog skloništa“ i novosadski kapueristi, a prisutni su mogli i da se pridruže bazaru kreativnih radionica na kom su predstavlјene sve institucije i organizacije koje su pripremile letnje programe za decu.

Ulaz na sve programe manifestacije biće besplatan, a slogan je ,,Kada kazalјke krenu unatraške” povodom odluke Evropske unije koja je 2018. proglasila Evropskom godinom kulturnog nasleđa. Program ovogodišnje manifestacije obuhvata niz kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih radionica za decu različitog uzrasta, uz učešće brojnih obrazovnih institucija i organizacija, a dostupan je i na sajtu www.decinadar.org

Novi Sad, 24. jun 2018. godine