Čitaj mi

POČELE PRIPREME ZA SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU ZA ŽENE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar, zajedno sa članom Gradskog veća za finansije Dejanom Mandićem i šefom kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandrom Petrovićem održao je prvi konstitutivni sastanak Lokalnog organizacionog odbora za Svetsko prvenstvo u rukometu za žene.

Nakon uspešno održanog Evropskog prvenstva za muškarce i Evropskog prvenstva za žene, Savet Međunarodne rukometne federacije dodelio je Rukometnom savezu Srbije organizaciju 21. Svetskog prvenstva za žene. Prvenstvo će se održati od 6. do 22. decembra u Beogradu, Zrenjaninu, Nišu i Novom Sadu gde će se u okviru grupe D takmičiti Mađarska, Nemačka, Rumunija, Češka, Tunis i Australija. Takođe u Novom Sadu će se odigrati utakmice osmine i četvrtine finala.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Rukometnog saveza Srbije, Vojvodine i Novog Sada, JP SPC "Vojvodina", JKP "Čistoća", Policijske uprave u Novom Sadu i Turističke organizacije Novog Sada istaknuto je da će Grad Novi Sad posredtvom Uprave za sport i omladinu obezbediti finansijska sredstva za ispunjavanje obaveza domaćina, a da JP SPC "Vojvodina" raspolaže neophodnom infrastrukturom za održavanje prvenstva. Takođe istaknuto je da je prioritet u organizaciji ovog velikog sportskog takmičenja bezbednost, kako učesnika tako i publike i da će Policijska uprava u Novom Sadu i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Grada omogućiti da bezbednost u svim aspektima bude na visokom nivou.

Prisutni su se složili da je Svetsko prvenstvo u rukometu za žene izuzetna prilika da se Novi Sad prikaže u najboljem svetlu, ali i da svi Novosađani uživaju u ovom velikom sportskom događaju. Dogovoreno je da Turistička organizacija Novog Sada, u saradnji sa javnim i javno-komunalnim preduzećima različitim kulturno umetničkim programima, kao i obeležavanjem i ukrašavanjem grada doprinese kreiranju atmosfere velikog sportskog spektakla u Novom Sadu.

Novi Sad, 3. oktobar 2013. godine