Čitaj mi

POČELA MANIFESTACIJA „NOVOSADSKI OKTOBERFEST“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom otvaranju manifestacije „Novosadski Oktoberfest“ koju uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Nemačko-srpske privredne komore, po prvi put organizuje „Color Press Grupa“ u Master centru Novosadskog sajma. Posetioci manifestacije će tokom dva dana biti u prilici da probaju više stotina različitih pivskih brendova domaćih i stranih proizvođača, najukusnije austrijske i nemačke kobasice, hrskave perece iz peći najboljih srpskih pekara i da uživaju uz bogat muzički program.

- Novi Sad se uvek trudio da bude poseban i drugačiji od onih gradova koji su mu možda slični po arhitekturi, demografiji i geografiji. Zato sa ponosom uvek ističemo tu našu jedinstvenost, koja nas kao zbir različitosti čvrsto spaja. Tako je u Novom Sadu moguće da postoji festival tambure i dens festival, izložbe meda i kupusa, kao i prvi festival koji promoviše pivo, perece i kobasice. Naš grad sada ima još jedan, na mapi događaja, po kojem će biti prepoznatljiv. Veoma brzo smo se dogovorili sa organizatorima, kao i sa drugim partnerima na ovom projektu, o detaljima vezanim za održavanje "Oktoberfesta" i sada se nadamo da će što veći broj ljudi uživati u oživljenom duhu Bavarske i Nemačke u našem gradu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da se nada da će ta manifestacija postati tradicionalna.

Na ceremoniji otvaranja manifestacije obratili i zamenik šefa Misije Ambasade Nemačke u Beogradu Aleksander Jung, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik „Color Press Grupe“ Robert Čoban i zamenica direktora Nemačko-srpske privredne komore Doris Danilović, a prisutni su bili i predstavnici nemačke nacionalne manjine u Srbiji. Pre obilaska štandova u Master hali, gradonačelnik i Aleksander Jung su simbolično otvorili bure piva na centralnoj bini i time je zvanično počeo prvi „Novosadski Oktoberfest“. Predsednik „Color press grupe“ Robert Čoban zahvalio se Gradu Novom Sadu, kao i svima koji su prepoznali značaj održavanja prvog „Oktoberfesta“ i pomogli njegovo održavanje, naglasivši da je zainteresovanost građana za tu manifestaciju premašila sva očekivanja.

Pored tri najveće srpske pivare “Heinekena“, “Carlsberga” i “Apatinske“, svoje etikete predstavljaju i proizvođači zanatskih piva, kao i različiti uvoznici piva iz svih delova sveta. Tokom dva dana trajanja Festivala, predviđen je bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti Zvonko Bogdan, „Orthodox Celts“, „Gift“, „Ničim izazvan“, „The Frajle“, „Jurassic Rock“, „Štikle i vikleri“ i veliki broj domaćih i stranih didžejeva.

Novi Sad, 28. oktobar 2016. godine