Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA KANALIZACIJE U ADICAMA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je početne radove na izgradnji kanalizacije u naselju Adice na lokalitetu južno od Šumske ulice do glavnog nasipa na Adicama u dužini od oko 14356 metara. Pored izgradnje sekundarne kanalizacione mreže u više ulica, planira se izgradnja kolektora u delovima ulica: Ljubice Ravasi, Desanke Maksimović, Vaska Pope, Mila Milunovića, Graničarske i Marije Bursać u ukupnoj dužini od oko 1220 metara.

 

- Vrednost ove investicije je 122 miliona dinara, a rok za završetak je 150 dana. I ovom prilikom pozivamo građane, koji nisu dali saglasnost da kanalizacija pređe preko njihovih parcela, da to što pre učine, jer ćemo na taj način ubrzati dinamiku radova. Sada se radovi izvode na delu gde su svi imovinsko pravni odnosi rešeni – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

 

Radovi će se prvo izvoditi u Ulici Bogdana Popovića, Kralja Milana, Slavonskoj i delu Ulice Desanke Maksimović, a nastavak u drugim ulicama sprovodiće se fazno u zavisnosti od rešenosti imovinsko-pravnih odnosa. Izvođač radova je GP Graditelj NS.

 

- Ova investicija je samo kruna višegodišnjih napora da učinimo život stanovnika Adica boljim. Somborski bulevar skratio nam je putovanje do novog keja, Štranda, SPENSa i drugih lokacija koje su građanima zanimljive, na samo nekoliko minuta, asfaltiranje ulica i tucanička nasipanja kolovoza takođe su doprineli da Adice budu urbanistički opremljenije i da se bolje povežu sa Novim Sadom – izjavio je prilikom obilaska radova predsednik saveta MZ Adice Srđan Egić.

 

 

 

Novi Sad, 22. mart 2012. godine