Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA KANALIZACIJE NA VETERNIČKOJ RAMPI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i direktorica JP “Zavod za izgradnju grada“ Mirjana Dejanović obišli su početne radove na izgradnji kanalizacije otpadnih voda u naselju Veternička rampa u 17 ulica, u ukupnoj dužini od oko 4560 metara.

U tom naselju biće izgrađen cevovod prečnika Ø250, kao i relejna crpna stanica „Veternička rampa“ koja će, nakon što se izgradi kolektor u Ulici Dragoslava Srejovića, čija je izgradnja u toku, povezati novu mrežu sa postojećim kanalizacionim sistemom Grada Novog Sada.

- Ovo je druga lokacija koju radimo u Veterniku. Projekat se radi iz nekoliko segmenata i tehnički je najzahtevniji,  ali  kao i u drugim delovima grada,i ovde su nam imovinsko pravni odnosi najveći problem. Gde god je postojala mogućnost da se ti problemi reše mi smo ih rešavali i  počeli sa radovima, a tako će biti i u svakom drugom delu grada. Zadovoljstvo mi je što smo i u Veterniku počeli sa radovima, a ukupna investicija vredna je preko 300 miliona dinara. Cilj nam je da 80 posto ljudi koji danas nemaju kanalizaciju dobiju tu infrastrukturu. Grad je obezbedio sredstva za izgradnju kanalizacije, a za priključke  građani će sklapati ugovore sa JKP „Vodovod i kanalizacija“ i otplaćivati ih u više rata – rekao je gradonačelnik Pavličić i dodao da će izgradnjom kanalizacije u Veterniku biti rešen višedecenijski problem odvođenja otpadnih voda u tom naselju. 

Izvođač radova je PORR BAU GMBH Novi Beograd, ugovorena vrednost 37.374.631,34 dinara, a rok izvođenja je 98 kalendarskih dana.

 

 

Novi Sad, 23. mart 2012. godine