Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA CENTRALNE KUHINJE PU “RADOSNO DETINJSTVO“

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, zajedno sa direktorom Fonda za kapitalna ulaganja Nebojšom Malenkovićem i direktorom PU „Radosno detinjstvo" Borislavom Samardžićem prisustvovao je obeležavanju početka radova na izgradnji centralne kuhinje Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“. Za izgradnju tog objekta u zoni Sever, Pokrajinski fond za kapitalna ulaganja izdvojio je 541 milion dinara, a predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić je tom prilikom svečano položio kamen temeljac.

- Grad je opredelio lokaciju i platio komunalno opremanje za izgradnju centralne kuhinje. Ono što je važno jeste da je kapacitet kuhinje takav da ćemo moći da je koristimo i za druge ustanove u gradu, kao što su osnovne i srednje škole, koje imaju neadekvatne male kuhinje, i tako omogućiti da nam deca ne jedu brzu hranu, i ne piju gazirana pića. Od oko 11 000 dece, koliko je bilo 2008. godine u vrtićima, došli smo do broja 15500 na današnji dan. Rekonstrukcijom većeg dela objekata i izgradnjom nekoliko novih optimalizovali smo smeštajne kapacitete u Novom Sadu - izjavio je gradonačelik Novog Sada Igor Pavličić.

Predsednik Pajtić je tom prilikom podsetio da je Vlada Vojvodine do sada sagradila i rekonstruisala 27 predškolskih ustanova na području naše pokrajine i dodao da je taj
projekat veoma značajan jer će obezbediti uslove za pripremu preko 100.000 zdravih obroka dnevno za mališane iz 67 vrtića u Novom Sadu.

U novom objektu biće kuhinja, vešernica i odeljenje tehničke službe. Predviđeno je da kuhinja bude opremljena najsavremenijom opremom za prihvat, obradu i distribuciju namirnica po "hasap" sistemu kontrole hrane i prema mnoštvu ISO standarda.

Novi Sad, 29. novembar 2011. godine