Čitaj mi

POČELA 2. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA POLIGLOTA

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je svečanom otvaranju 2. međunarodne Konferencije poliglota koja će trajati do 12. oktobra 2014. godine.  Konferencija poliglota, čiji je organizator Kulturni centar Novog Sada, ove godine ima moto „Jezik otkriva nove svetove“, a svoje učešće je prijavilo više od 200 učesnika iz celog sveta.

- Novi Sad je ponosan na svoju dugu i bogatu tradiciju, na svoju kulturu, umetnost i sport. Ono što ga posebno izdvaja jeste činjenica da u njemu složno i harmonično živi 26 nacija, dok je u službenoj upotrebi čak šest jezika. Sve to, kao i Konferencija poliglota, bitno utiče na ono na čemu naš grad predano radi, a to je sticanje titule Evropske prestonice kulture 2021. godine - rekao je tom prilikom Aleksandar Petrović i učesnicima poželeo uspešnu konferenciju i druženje.

Na konferenciji će učesnici imati priliku da čuju više od 15 tema koje će biti prezentovane na srpskom i engleskom jeziku, a više od 200 poliglota i jezičkih entuzijasta okuplјenih na jednom mestu, družiće se, pričati, vežbati jezike i steći nova znanja.

Novi Sad, 10. oktobar 2014. godine