Čitaj mi

POČASNA GRAĐANKA NOVOG SADA HANELORE LAMHE U POSETI GRADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je u Gradskoj kući počasnu građanku Novog Sada Haneloru Lamhe, koja dugi niz godina pomaže i prikuplja humanitarnu pomoć za mnoge gradske ustanove. Hanelore Lamhe živi u Dortmundu, sa kojim je Novi Sad zbratimljen od 1982. godine, a u Novi Sad je počela da dolazi 1990. godine. 

- Jedan od najlepših primera uspešne saradnje i istinskog prijateljstva koji su proistekli iz partnerstva dva grada, Dortmunda i Novog Sada, jeste Hanelorina požrtvovanost i briga za Novosađane. Ona je proteklih godina redovno dolazila u Srbiju i posećivala naš grad, a tokom humanitarnog rada finansijski je pomagala i organizovala dostavu hrane i lekova za decu, na čemu će joj Novi Sad uvek biti zahvalan - rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

Na predlog Doma u Veterniku, Hanelore Lamhe proglašena je počasnim građaninom Novog Sada odlukom Skupštine grada Novog Sada 1999. godine za požrtvovano i nesebično angažovanje u slanju humanitarne pomoći za decu i omladinu ometenu u razvoju i afirmisanje Grada Novog Sada u SR Nemačkoj. Ona je i tokom ove posete gradu donela za decu Doma u Veterniku odeću, slatkiše, sredstva za higijenu i najavila da će nakon što se povuče u penziju, njena naslednica nastaviti sa prikupljanjem i slanjem humanitarne pomoći u Novi Sad. 

Novi Sad, 8. novembar 2011. godine