Čitaj mi

PAMETNA КLUPA ZA UČENIКE OŠ „ĐORĐE NATOŠEVIĆ“

U okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“, učenici Osnovne škole „Đorđe Natošević“ kao nagradu za izvanredan uspeh dobili su od kablovskog operatora Supernova inovativnu klupu. Predaji klupe koja, pored mogućnosti punjenja telefona, nudi pristup internetu i platformi sa mnoštvom korisnih sadržaja prisustvovali su članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić i rukovodilac Školske uprave Novi Sad Milan Grujin.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je tom prilikom istakla da Grad Novi Sad, ove godine, u gradski obrazovni sistem ulaže više od 6,2 milijardi dinara, što je skoro četvrtina ukupnog budžeta Grada.

- Od toga, za potrebe Osnovne škole „Đorđe Natošević“ izdvojili smo 19 miliona dinara kako bi rekonstruisali električnu mrežu, postavili alarmne sisteme protivpožarne zaštite, obezbedili stomatološku ambulantu i uredili društvenu salu. Veoma mi je drago što učenici ove škole na najbolji mogući način opravdavaju svaku investiciju i što je njihov uspeh prepoznalo i Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja koje ih je zajedno sa Кablovskim operaterom Supernova nagradilo pametnom klupom  - izjavila je Dina Vučinić dodajući da takav sadržaj ima višestruki značaj za osnovce jer im na praktičan način približava obnovljive izvore energije, kao i modernu tehnologiju.

Direktor Osnovne škole „Đorđe Natošević“ Nedeljko Đorđić se zahvalio na donaciji napominjući da će multifunkcionalnost pametne klupe doprineti razvoju digitalnih kompetencija učenika, komunikaciji i saradnji i poboljšati izuzetne obrazovno-vaspitne rezultate koje škola postiže i koji su prepoznati.

- Pametna klupa namenjena je našim pametnim, kreativnim i vrednim đacima, koji su, uz podršku svojih nastavnika i roditelja, uspeli da i u vanrednim okolnostima uspešno uče i napreduju - dodao je Đorđić.

Supernova pametna klupa, zahvaljujući solarnoj energiji, postaje svojevrsno mesto okupljanja đaka u školskom dvorištu. Pored mogućnosti punjenja više telefona istovremeno i povezivanja na internet, ona učenicima omogućava pristup edukativnoj platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. Dodatno, na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, osnovci mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave. Prema rečima predstavnice kablovskog operatora Supernova Ivane Bajović želja te kompanije je da mladima još od osnovne škole obezbedi kvalitetno obrazovanje u digitalnom okruženju, koje će ih inspirisati da i sami pomeraju granice.

U okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ od novembra prošle godine klupe su dobili osnovci u Novom Sadu, Beogradu i Кragujevcu, dok će u narednom periodu biti realizovane donacije za preostalih osam od ukupno jedanaest odabranih škola u Srbiji.

Novi Sad, 11. februar 2021. godine