Čitaj mi

OTVORENI DANI KEREMPUHA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić otvorio je manifestaciju Dani Kerempuha u Novom Sadu koju zajednički organizuju Srpsko narodno pozorište i Satiričko kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba. Manifestacija je započela otvaranjem izložbe slika osnivača ovog satiričnog pozorišta Fadila Hadžića a zatim je prikazana i kabaretska predstava "SPEKTAKLUK", u izvođenju Renea Bitorajca i Tarika Filipovića.

- U godini kada obeležavamo 150. pozorišnu sezonu Srpskog narodnog pozorišta, u prilici smo da prisustvujemo mnogim značajnim kulturnim dešavanjima, kao što je manifestacija Dani Kerempuha u Novom Sadu. Uveren sam da će publika sa velikim zadovoljstvom otkriti likovni rad Fadila Hadžića i da će uživati u predstavama koje nas očekuju- izjavio je Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i dodao da očekuje da će saradnja između hrvatskih i srpskih kulturnih institucija u budućnosti biti još plodonosnija.

Manifestacija Dani Kerempuha u Novom Sadu traje do 11. decembra a publika će biti u prilici da pogleda još tri predstave ovog pozorišta, kao i dokumentarni film o Fadilu Hadžiću i muzički koncert glumaca ovog zagrebačkog teatra.

Novi Sad, 9. decembar 2011. godine