Čitaj mi

OTVORENA VRATA KABINETA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas je otvorio vrata svog Kabineta za sve građane koji su se odazvali inicijativi da se Novosađani svakog drugog utorka sretnu sa njim i podele svoje probleme, nedoumice, daju kritike, predloge i sugestije.

- Danas sam imao priliku da u neposrednom kontaktu razgovaram sa mnogo svojh sugrađana o problemima koji ih tište. Prednost ovakvog odnosa je što na licu mesta zajednički pokušavamo da dođemo do odgovora i pozitivnih rešenja. Glas naroda za mene je jako važan, jer predstavlja samu srž realnog stanja među građanima koja nije izvitoperena političim i medijskim uticajima. Kada čujete građane koji sede preko puta vas, dobijete pravu sliku o tome šta se dešava u gradu. Do marta su zakazani svi termini, a trudićemo se da zbog velikog interesovanja građana uvedemo dodatne termine. Građani su tu da pitaju, a na nama je da se trudimo da im pružimo direktan odgovor i da bar deo problema rešimo. Nastojali smo da Novosađani već prilikom prijave za sastanak ukažu na temu razgoovra kako bismo se blagovremeno pripremili i po mogućstvu, odmah dali odgovor - rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da u razgovorima nema zabranjenih tema, da se otvoreno kritikuje, hvali, daju predlozi i iznosi argumentacija, što veoma doprinosi demokratičnosti u gradu Novom Sadu.

Danas je sastanak sa gradonačelnikom zakazalo 15 građana koji su sa njim razgovarali o različitim temama, pretežno lične prirode, kao i onim vezanim za komunalne probleme koji spadaju u delokrug rada Gradske uprave i ingerencije gradonačelnika. Građani koji su danas imali priliku da razgovaraju sa gradonačelnikom rekli su da smatraju tu akciju dobrim potezom gradske administracije, jer je veoma bitno za svakog Novosađanina da može lično da razgovara sa gradonačelnikom i da je sastanak sa njim odlična prilika za mnoge da mu se obrate i iznesu problem. Ovakvi susreti će biti praksa svakog drugog utorka, kako bi se zajedničkim delovanjem došlo do efektivnog rešenja i doprinelo boljem funkcionisanju grada.

Novi Sad, 8. oktobar 2013. godine