Čitaj mi

OTVORENA „RUMENAČKA PIHTIJADA“

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 19. Rumenačke pihtijade, tradicionalne manifestacije koja ima takmičarski karakter.

-Pihtijada je postala brend ovog kraja i zaštitni znak Rumenke. Grad Novi Sad kontinuirano podržava ovu manifestaciju koja ima veliki turistički potencijal. Namera ove administracije i gradonačelnika Miloša Vučevića od prvog dana je bila da se svi delovi Novog Sada ravnomerno razvijaju i podržavaju, infrastrukturno i kulturološki.  Dokaz tome je i ova „Rumenačka pihtijada“, koja svake godine ima sve veći broj učesnika, na opšte zadovolјstvo svih lјubitelјa dobrog zalogaja i sjajne atmosfere koja prati ovu manifestaciju- rekao je Aleksandar Petrović.

U sklopu „Rumenačke pihtijade“ održane su izložbe narodne radinosti i rukotvorina, kao i prodaja  prehrambenih proizvoda i pića proizvedenih na tradicionalan način. Izveden je i prigodan muzičko-zabavni program koji su ove godine upotpunili tamburaški orkestar „Rumenački derani“, KUD „Sloboda“, Zoran Bugarski i tamburaški ansambl „Velos“, a održani su i gastroheritološki ogledi „Volite li pihtije“ i prva slikarska kolonija „Rumenka“.

Novi Sad, 5. mart 2022. godine