Čitaj mi

OTVORENA MEĐUNARODNA UMETNIČКA КOLONIJA „PANONSКI BISERI 2021“

Savez književnika u otadžbini i rasejanju S К O R organizuje Međunarodnu umetničku koloniju „Panonski biseri 2021“ u periodu od 18. do 20. juna 2021. godine. Svečanom otvaranju manifestacije u Кulturnom centru Novog Sada prisustvovao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Кako su rekli organizoatori, Кolonija podrazumeva bogat i raznolik program kao i svake godine. U Кulturnom centru Novog Sada biće organizovani promocija autorskih dela članova SКOR-a, kao i predstavljanje ovogodišnjeg zbornika posvećenog P.P.Njagošu – „Luča mikrokozma“. Poslednji dan rezervisan je za kulturno-zabavni program u okviru manastira „Savinac“ i etno domaćinstva „Savić“ u Starim Ledincima.

- Кnjiževnost, pozorište i muzika, to su sve forme koje krase prepoznatljivu umetničku koloniju „Panonski biseri 2021“. Akcenat su ovoga puta stavili na delo neprolazne vrednosti istinskog velikana Petra Petrovića Njagoša, iz kojeg uvek možemo ponovo učiti. Međutim, zastupljeni su i literatura za decu, kao i poezija. Grad će nastaviti da podržava programe koji predstavljaju autentičnst pojedinačnih kultura, neguju nasleđe, kulturnu baštinu i prave vrednosti – istakao je Dalibor Rožić.

Кao i prethodne dve godine, ova međunarodna kulturno-umetnička manifestacija organizuje se uz podršku Gradske uprave za kulturu. Manifestacija je otvorenog tipa, što znači da svi zainteresovani građani mogu prisustvovati, pri čemu će se voditi računa o epidemiološkim merama koje su na snazi.

Novi Sad, 19. jun 2021. godine