Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBA ''SLATKI TRAG PROŠLOSTI'' U ZBIRCI STRANE UMETNOSTI

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je izložbu „Slatki trag prošlosti” autorki Danice Ivančević i Olje Maglovski, u Zbirci strane umetnosti.

Osnovna ideja izložbe “Slatki trag prošlosti” je da se kroz „vremenski točak“ prikaže spajanje tradicionalnog i savremenog načina u razvoju poslastica. Na izložbi  su  prikazani predmeti, tekstovi i fotografije, koji prikazuju kulturu konzumiranja i izradu poslastica od najstarijih civilizacija do savremenog doba, donoseći novi trend, koji se ogleda i u otvaranju prvih poslastičarnica i radionica u Novom Sadu, u kojima se pisala istorija ljubitelja slatkih zalogaja.

Šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović podsetio je na to da je Muzej Grada jedna od najprestižnijih ustanova kulture u Novom Sadu sa izuzetno bogatim i atraktivnim programom.

- Novi Sad je oduvek bio grad kulture, Srpska Atina, a bićemo i kandidati za prestižnu titulu Evropske prestonice kulture 2020. godine. Ova izložba predstaviće posetiocima jednu od najstarijih tekovina civilizacije koju svi vole – istakao je Aleksandar Petrović. 

Izložba „Slatki trag prošlosti” u Zbirci strane umetnosti biće otvorena za posetioce do 31. januara 2014. godine, a ulaznica je jedan slatkiš.

Novi Sad, 17. decembar 2013. godine