Čitaj mi

OTVORENA 8. NOVOSADSKA JESEN

Načelnica Gradske uprave za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandra Jovanović Galović svečano je otvorila manifestaciju „Novosadska jesen“ koju organizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine.

- Izuzetno mi je drago da je zaštitna krilatica ove jeseni „Budi energetski efikasan“. Podsetila bih da je budućnost svakog od nas zapravo u našim rukama a da budućnost naše civilizacije zavisi od odluka koje budemo donosili u pogledu energije. Energija je u osnovi ekonomskog održivog razvoja našeg društva i zbog toga svi treba da budemo energetski efikasni- rekla je prilikom otvaranja načelnica Aleksandra Jovanović Galović.

„Novosadska jesen“ je tradicionalna izložba cveća, sadnica i opreme za uređenje vrta a posetioci će do 29. oktobra moći da vide i izložbe meda i zdravstveno bezbedne hrane, starih i umetničkih zanata, i izložbu "Ja, superheroj" koja je namenjena deci školskog uzrasta. Ove godine organizovana je i posebna izložba Salon energetske efikasnosti u okviru koje će se realizovati brojna stručna predavanja i serija ekoloških radionica za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.


Novi Sad, 25. oktobar 2011. godine