Čitaj mi

OTVOREN SAJAM OPREME ZA RIBOLOV I AKTIVAN BORAVAK U PRIRODI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju sajma opreme za ribolov i aktivan boravak u prirodi „Fishing Show & Outdoor World” koji će trajati do 19. marta, a štandovi su postavlјeni u Hali 1 Master centra, kao i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma. Pozdravnu reč na otvaranju sajma prisutnima je uputio i novinar Jovan Memedović, kao i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

- Drago mi je što je Novosadski sajam prepoznao da nije dovolјna samo jedna manifestacija te vrste u sajamskoj ponudi, kao što je to LORIST, jer su danas potrebe i ritam života drugačiji, tako da okolnosti zahtevaju više uskoprofilisanih manifestacija. Veliko mi je zadovolјstvo što je ova sajamska priredba usmerena konkretno na ribolovce, ali istovremeno i na podizanje svesti o važnosti očuvanja životne sredine. Sa nama je i gospodin Memedović, kao promoter dobrog i kvalitetnog odnosa prema prirodi, a organizatori su se potrudili i da kroz „Porodični dan“ ovu temu približe što većem broju posetilaca, posebno onih najmlađih - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novinar Jovan Memedović naglasio je da je od velikog značaja to što postoje manifestacije  koje podstiču razmišlјanje o životnoj sredini i o tome kako da se ona zaštiti.

- Novi Sad se nalazi u prelepom okruženju planine i reke i obiluje prirodnim bogatstvima. Važno je da znamo da pored uživanja u prirodi, svi imamo i zajednički zadatak, a to je da je čuvamo i sačuvamo za generacije koje dolaze – rekao je Jovan Memedović.

Pored trendova za predstojeću ribolovnu sezonu, na sajmu su značajnije zastuplјeni i oprema i mogućnosti za aktivan boravak u prirodi. Na otvorenom delu Sajmišta nalazi se sportsko-rekreativni park, u okviru kojeg će biti prezentovani i ekstremni sportovi. Zainteresovana deca će od Kajak kanu kluba „Vojvodina“ na poklon dobiti mesec dana besplatnih treninga, dok je Veslački klub „Danubius 1885“, za osnovce i srednjoškolce, pripremio 30 dana besplatne obuke veslanja. Savez sportskih ribolovaca Srbije priprema edukacije i predavanja, a u subotu 18. marta će biti „Porodični dan“ kada roditelјi sa decom do 16 godina na Sajam ulaze kupovinom jedne karte za 200 dinara.

Novi Sad, 16. mart 2017. godine