Čitaj mi

OTVOREN HUB & COWORKING PROSTOR ''APOLO''

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski prisustvovao je otvaranju Hub & Coworking prostora ''Apolo'' čiji je osnivač udruženje ''e-Front''. To udruženje bavi se promocijom preduzetništva kroz organizaciju edukativnih događaja i događaja koji povezuju preduzetnike među sobom ali i sa mentorima i investitorima kako bi mogli da razviju svoju biznis ideju.

- Ovo je još jedno mesto u našem gradu koje omogućava povezivanje ljudi iz različitih oblasti kreativnih industrija, koje mladim preduzetnicima, početnicima u biznisu pruža mnogo više mogućnosti, pre svega u smislu kontakata, nego što je to u slučaju kada rade sami od kuće. Prema nekim istraživanjima, rad u ovakvom prostoru doprinosi rastu produktivnosti, ali pre svega podstiče kreativnost. Ono što ovaj prostor izdvaja od drugih u Novom Sadu, je da će, zahvaljujući organizaciji ''e-Front'', postati važna baza za potencijalne investitore i investicione fondove koji uglavnom ulažu u tehnološke start up-ove, a biće i mesto na kojem će početnici u biznisu imati mogućnost da stiču potrebna znanja i veštine za uspeh u poslu – naglasio je mr Goran Sečujski.

On je takođe rekao da će ovakav prostor doprineti da naš grad postane konkurentniji u privlačenju kreativnih ljudi, što se pokazalo u iskustvu Beograda koji ima daleko veću ponudu sličnih sadržaja.

Vrata Hub & Coworking prostora, koji se nalazi na četvrtom spratu ''Apolo'' centra, otvorena su za sve preduzetnike, programere, frilensere i ostale koji su zainteresovani za savremen, drugačiji način rada. Na tom mestu redovno će se održavati predavanja, edukativne radionice, promocije, seminari i druge forme događaja.

Coworking prostor namenjen je najviše onima koji rade od kuće, jer će u njemu moći da prošire svoju mrežu kontakata i saradnika, ali pre svega da na jednom mestu, uz pun komfor i bez brige o tekućim troškovima, obavljaju svoj posao.

 

Novi Sad, 9. mart 2015. godine