Čitaj mi

ODRŽANA SPORTSКA MANIFESTACIJA „INVICTUS CHALLENGE"

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je sportskoj manifestaciji "Invictus challenge" koja je održana na plaži javnog kupališta "Štrand", a  u organizaciji Sportskog udruženja "Invictus NS 021". Igre su podrazumevale tri sportske manifestacije po ugledu na "Spartan Race" takmičenja, a mnogobrojni rekreativci i sportisti savladavali su tokom dana poligone svestranosti za što kraće vreme trudeći se da naprave što manji broj grešaka.

- Кoncept "Invictus Games" je organizovan uz podršku Grada Novog Sada i predstavlja pravu priliku za sve one koji su sportisti ili rekreativci da pred sebe postave jedan ozbiljan izazov i da oprobaju svoje sposobnosti. Želeli smo da podržimo ovaj svojevrsni sportski izazov koji se po prvi put organizuje u Novom Sadu, kako bismo motivisali što više sugrađana koji se bave bilo kojom sportskom aktivnošću da kroz igru i zabavu, savladavajući prirodne i veštačke prepreke, testiraju sebe. Danas smo videli da je većina prepreka smeštena na pesku, a ostatak u vodi i na travi, a tereni na kojima će se odigravati naredna takmičenja u avgustu i novembru su bazen na SPENS-u i Fruška gora, tačnije staza „Radosti i zadovoljstva“ na Popovici. I u tim izazovima ćemo biti sa takmičarima i bodriti ih do kompletiranja medalje koja se sastoji iz tri dela. Neka pobedi najbolji - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

"Invictus challenge“ je takmičenje podeljeno na tri izazova, gde su se takmičari u tri različita termina, na tri različite terena, borili da završe stazu usput savladavajući različite prirodne i veštačke prepreke. Cilj tog nadmetanja, koje je po prvi put održano u Novom Sadu, je da takmičar objedini medalju koja se sastoji iz tri dela, a deo medalje se osvaja nakon uspešno završenog svakog pojedinačnog izazova.

Novi Sad, 9. jun 2019. godine