Čitaj mi

ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA ORGANIZACIONOG KOMITETA EVROPSKOG KARATE ŠAMPIONATA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem prisustvovao konstitutivnoj sednici Organizacionog komiteta 53. Evropskog karate šampionata za seniore, koji će biti održan u Novom Sadu od 9. do 13. maja 2018. godine.

- Cela Evropa i svet će biti u prilici da vide lepotu karatea upravo iz Novog Sada gde će sredinom naredne godine biti održano ovo veoma značajno međunarodno takmičenje. To je prava prilika da se na najlepši način promoviše Novi Sad kao grad koji se ponosi uspehom sportista u svim borilačkim sportovima i veštinama, pa tako i u karateu. Kao mesto u kojem se tradicionalno uspešno organizuju sportska takmičenja najvišeg ranga, očekujemo da će ta sedmodnevna manifestacija biti prava prilika za uživanje u karateu i da će sve proteći u dobroj atmosferi - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da mu je drago što se nastavlja kontinuitet održavanja prestižnih takmičenja evropskog ranga upravo u Novom Sadu, odnosno u Vojvodini.

- Ove godine smo bili domaćini najmasovnijeg takmičenja u Novom Sau u proteklih 36 godina, a u pitanju je Evropsko takmičenje u rvanju, dok ćemo naredne godine imati još masovnije takmičenje u odnosu na rvačko prvenstvo. Očekujemo oko 1600 učesnika na 53. Evropskom karate šampionatu čime podižemo lestvicu kvaliteta karatea u Srbiji, ali i pozicioniramo Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju na evropsku mapu sporta. Time utičemo na to da i drugi počinju da se ugledaju na nas i da prave takmičenja po ugledu na našu organizaciju - rekao je ministar Udovičić i zahvalio se gradonačelniku Vučeviću i predsedniku Pokrajinske vlade Miroviću na bezrezervnoj podršci.

Prisutnim članovima Organizacionog komiteta se nakon usvajanja Dnevnog reda obratio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je poželeo svima da tok organizovanja Evropskog prvenstva u karateu bude uspešan, a posebnu zahvalnost Vladi Srbije, Pokrajini i Gradu Novom Sadu uputio je predsednik Karate federacija Srbije Slavoljub Piper.

Novi Sad, 7. oktobar 2017. godine