Čitaj mi

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA EVROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa saradnicima, odnosno sa zamenikom gradonačelnika Srđanom Kruževićem, članovima Gradskog veća Vladimirom Stojkovićem i Miloradom Radojevićem, kao i sa šefom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Goranom Sečujskim, održao sastanak u Gradskoj kući sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, na čelu sa direktorom Danielom Bergom, i bankarima Jelenom Celenković i Marinom Jukić.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da ovaj susret predstavlјa nastavak razgovora na mnogobrojne započete teme na prethodnom sastanku, a da je cilј današnjeg zasedanja konkretizacija dalјe saradnje.

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj istakli su da je ova poseta Novom Sadu samo nastavak uspešno započete saradnje, i osvrnuli se na prethodno održan sastanak sa gradskim čelnicima u martu mesecu tekuće godine.

Teme koje su započete u prethodnom periodu, a o kojima se konkretnije govorilo danas u Gradskoj kući bile su vezane za javnu rasvetu u gradu, za unapređenje energetske efikasnosti u JP SPC „Vojvodina“ (SPENS), kao i za oblast javnog prevoza, a razmatrane su i druge teme u vezi sa finansiranjem infrastrukturnih projekata grada.

Sagovornici su se sporazumeli da će Evropska banka za obnovu i razvoj zajedno sa Gradom Novim Sadom u narednom periodu formirati projektne timove koji će isklјučivo biti u funkciji podrške za iznalaženje najbolјeg modela za projekat javne rasvete, kao i za pitanja u vezi sa JGSP „Novi Sad“ i JP SPC „Vojvodina“.

Gradonačelnik Miloš Vučević i delegacija Evropske banke za obnovu i razvoj izrazili su zadovolјstvo zbog konkretno iznetog plana za dalјe postupanje u pravcu realizacije tih projekata, i naglasili da je već uspešna saradnja sada na korak bliže svom ostvarenju zahvalјujući spolјnoj saradnji i otvorenosti za partnerstvo.

Novi Sad, 7. jul 2016. godine