Čitaj mi

ODRŽAN PROGRAM „SVE ŠTO NAŠIM DUHOM DIŠE“

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je programu „Sve što našim duhom diše“ koji je održan u Gradskoj kući, u organizaciji Novosadskog kluba, hora „Ison“ i Udruženja građana „Vera Ljubav Nada“.

- Večeras imamo priliku da članovima Novosadskog kluba predstavimo sve ono što je Organizacioni odbor do sada uradio kako bi zadobio prestižnu titulu Evropska prestonica kulture 2021. godine i da najavimo dalje korake u toj kandidaturi. Takođe, publika će biti u prilici da uživa u koncertu hora „Ison“ i njihovih prijatelja. Time želimo da ukažemo na kreativnost osoba sa invaliditetom, koji bitno doprinose kulturi našeg grada i čije stvaralaštvo predstavlja jaku referencu Novog Sada na putu ka Evropskoj prestonici kulture - izjavio je Vanja Vučenović.

U muzičkom delu programa nastupili su Miodrag Miša Blizanac i hor „Ison“, zatim hor “Vivak”, hor OŠ „Dušan Radović“, hor prosvetnih radnika Novog Sada, solisti na harmonici i tamburaški orkestar. Na repertoaru su bile pesme iz perioda Prvog srpskog ustanka i Prvog svetskog rata.

Novi Sad, 2. decembar 2015. godine