Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM ZA UPRAVU I ČLANOVE FK ''PROLETER''

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je igrače i predstavnike uprave novosadskog FK ''Proleter'' povodom velikog uspeha koji su nedavno ostvarili, odnosno ulaska tog kluba u Super ligu Srbije.

- Za Novi Sad mnogo znači razvijanje svake sportske discipline, a posebno smo ponosni kada sportisti donose radost, i kada nam kao svojevrsni ambasadori služe na ponos. Velika je stvar što Novi Sad sada ima dva superligaša, ali velika je i odgovornost da obezbedimo što bolјe uslove da oni ostvare trenažni proces i da pokažu na utakmicama svoju pravu snagu i veštinu. Želimo da budu ravnopravni sa velikim klubovima poput ''Zvezde'' i ''Partizana'', ali i ''Vojvodine''. Pratimo njihov rad, pa i na ovaj način hoćemo da im pokažemo da uvažavmo rezultate koje su postigli – rekao je Ognjen Cvjetićanin i u ime Grada Novog Sada čestitao igračima, stručnom timu i upravi Kluba istorijski uspeh.

''Proleter'' je već dugo stabilan prvoligaš, a posle 67 godina postojanja, klub sa Slane bare uspeo je da se plasira na prvo mesto i postane jedan od najuspešnijih timova u Srbiji. Novosađani će, zahvalјujući tome, naredne sezone moći da gledaju i gradski superligaški derbi.

Direktor FK ''Proleter'' Goran Antić zahvalio se na prijemu, kao i na podršci Grada i izjavio da je prelazak u Super ligu Srbije novi izazov za taj klub.

- Nastojaćemo da budemo stabilan superligaš, da se maksimalno trudimo, i da ne budemo lak plen za velike kao što su ''Partizan'' i ''Zvezda''. Sezonu smo završili kao lideri, dali smo najviše golova i igrali najatraktivniji fudbal, zbog čega smo imali brojnu publiku i dobili pohvale sa svih strana – naglasio je Antić.

Novi Sad, 22. jun 2018. godine