Čitaj mi

ODRŽAN PRIJEM PRVAКA U OŠ „VASA STAJIĆ“

Prijem prvaka u Osnovnu školu „Vasa Stajić“ održan je danas, a tom prilikom, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić pozdravila je buduće đake, njihove roditelje i učitelje i poželela im srećan početak školovanja.

- Polazak u školu je veliki početak za svako dete. Dan kada život pred njih postavlja nove izazove kroz koje će rasti i razvijati se. To je takođe značajan događaj i za celu porodicu. Кako bi im pomogli da se što bolje i bezbrižnije prilagode novim okolnostima, već treću godinu za redom obezbeđujemo sredstva za kupovinu besplatnih udžbenika za sve đake prvake. Ovu godinu, za te potrebe izdvojeno je 27 160 000 dinara i već danas više od 4000 đaka prvaka sa teritorije Grada dobiće nove knjige - izjavila je Dina Vučinić.

Grad Novi Sad kontinuirano ulaže u OŠ „Vasa Stajić“, a od 2014. godine, u tu školu investirano više od 97 miliona dinara.

- Trudimo se da omogućimo što bolje uslove za učenje i rad u školi koju pohađa 949 učenika, raspoređenih u 35 odelenja. Jedna od najvažnijih stvari koju smo završili je zamena fasadne stolarije, a ove godine krećemo sa dogradnjom sportske sale, budući da je postojeća izgrađena još 1956. godine i ne može da zadovolji sadašnje potrebe učenika. Ukupna vrednost te investicije je oko 203 miliona dinara - objasnila je Dina Vučinić ističući da su novosadske škole spremne zanovu školsku godinu i da će Grad Novi Sad učiniti sve da omogući nastavu po prvom modelu neposrednog rada u školi i ostane u zelenoj zoni.

Ona je budućim prvacima poželela da im đačko doba bude lepo iskustvo koje će pamtiti celog života, da slušaju učitelje, da se druže sa vršnjacima i steknu nova znanja važna za dalji život, poručujući im da im znanje niko ne može oduzeti.

Novi Sad, 31. avgust 2020. godine