Čitaj mi

OBILAZAK SENTANDREJSKOG PUTA

Subota, 6. jul 2019. godine

10.00 časova
Ugao Sentandrejskog puta i Ulice Otokara Keršovanija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno će sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zoranom Mihajlović i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem obići Sentandrejski put gde su okončani radovi na izgradnji nove saobraćajnice bulevarskog tipa, i to na potezu od kružne raskrsnice sa Primorskom ulicom do Velebitske ulice u dužini od 1380 metara.

Vrednost radova je 702.237.882 dinara, a finansirani su zajedničkim sredstvima Grada Novog Sada i AP Vojvodine sa učešćem od po 35%, kao i JP „Putevi Srbije“ koje je učestvovalo sa 30% u finansiranju.

U pitanju su dve kolovozne trake, širine po sedam metara sa po dve saobraćajne trake, sa razdelnim ostrvom, pešačkim i biciklističkim stazama obostrano, kao i parking mestima, gde to prostorna ograničenja dozvolјavaju. Prateća infrastruktura podrazumeva i kolektor atmosferske kanalizacije radi efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa kolovoza, a rekonstruisana je i postojeća vodovodna mreža, postavlјena su tri semafora i novo javno osvetlјenje.

Novi Sad, 5. jul 2019. godine