Čitaj mi

OBILAZAK RADOVA U ŠKOLI „SVETOZAR MARKOVIĆ TOZA“

Član Gradskog veća za obrazovanje Nemanja Starović posetio je Osnovnu školu „Svetozar Marković Toza“ na kojoj se nadograđuje oko 1600 m2 novog prostora, a izvodi se i kompletna sanacija preostalog dela ravnog krova. Ulaganje Grada Novog Sada u realizaciju ovog projekta iznosi oko 4.000.000,00 dinara i podrazumeva obezbeđivanje nepohodne dokumentacije. Ugovor o izvođenju radova sklopilo je Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije sa odabranim izvođačem, a vrednost ugovorenih radova je oko 730.896,55 evra.

- Radovi teku po planu i do kraja janura će biti završeni, nakon čega će uslediti i opremanje učionica. Radovi na proširivanju prostora u ovoj školi, kao i u školi „Kosta Trifković“ se realizuju u okviru Projekta „Program modernizacije škola“, a sredstava za realizaciju nadogradnje obe škole obezbedila je Vlada Republike Srbije putem zajma od Evropske investicione banke. Naredne godine počeće sa izgradnjom i nova škola na Klisi, čime se zaokružuje jedan veliki investicioni ciklus koji, pored nekoliko desetina hiljada dograđenih kvadrata na novosadskim školama, podrazumeva i dve potpuno nove škole, izgrađene na Novom Naselju i u Veterniku - rekao je član Gradskog veća Nemanja Starović.

Imajući u vidu da se radovi izvode u toku školske godine dok traje nastava, da bi se sprečilo povređivanje i omogućio bezbedan boravak dece u školi, direktor i izvođač su doneli protokol korišćenja učionica. Iz razloga što se pojedine učionice po navedenom protokolu ne koriste, škola je uvela nastavu u tri smene, a građevinska inspekcija redovno kontroliše izvođenje radova u ovoj kao i u drugim školama.

- U poslednjih nekoliko godina, Detelinara se jako proširila, a Grad je to prepoznao i ulaže u proširenje kapaciteta i u školi „Dositej Obradvić“ i u našoj. Nakon renoviranja, dobićemo deset novih učionica, kao i nove savremene laboratorije. Zbog bezbednosti dece, dok traju radovi, izmešteno je osam razreda, tako da će se nastava naredne dve nedelje odvijati u tri smene, a od novog polugodišta deca se vraćaju u svoje učionice – rekao je direktor škole „Svetozar Marković Toza“ Petar Narančić.


Novi Sad, 9. decembar 2011. godine