Čitaj mi

OBILAZAK PETROVARADINSKE TVRĐAVE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je Petrovaradinsku tvrđavu na kojoj se izvode završni radovi na obezbeđivanju zdravstveno-higijenskih, zaštitarskih i drugih neophodnih uslova za nesmetano odvijanje festivala EXIT 2010 koji počinje 8. jula. Obilasku su takođe prisustvovali predstavnici Gradske uprave za inspekcijske poslove, Elektovojvodine, Policijske uprave Novi Sad, Zavoda za hitnu medisinsku pomoć, JKP Informatika, kao i organizatori festivala.

- Od sada će svi sadržaji koji su prisutni na Petrovaradinskoj tvrđavi imati bolju tehničku podršku i kvalitetniju električnu energiju, jer je završena rekonstrukcija jedne stare trafo-stanice i potpuno izgrađena jedna nova, a novinu predstavlja i dekorativna rasveta koja je donacija Elektrovojvodine. Na posetiocima je da svu energiju na predstojećim manifestacijama iskoriste u punom kapacitetu i da je kanališu na pozitivne stvari u životu – istakao je gradonačelnik Pavličić i dodao da je postavljeno i 30 kamera u cilju povećanja bezbednosti, koje će biti integrisane u projekat „Novi Sad bezbedan grad“, a u planu je da se i dalje ulaže u Petrovaradinsku tvrđavu, kao jedno od najvažnijih znamenitosti Novog Sada.

Grad Novi Sad je finansirao projekat vredan 40 miliona dinara, a on obuhvata rekonstrukciju telekomunikacione i energetske mreže, postavljanje wireless uređaja za besplatan pristup Internetu i pokrivenost tvrđave video nadzorom koji predstavlja direktnu vezu sa nadzornim centrom MUP PU Novi Sad.

-Nakon što je JKP Informatika razvela 8 km nisko-naponske mreže i isto toliko kablova, svim posetiocima Petrovaradinske tvrđave, kao i gostima festivala omogućen je besplatan pristup internetu. – rekao je direktor tog preduzeća Zoran Delić.

Zamenik načelnika PU Novi Sad Stevan Krstić i predstavnik EXIT festivala Bojan Bošković složili su se da je bezbednost gostiju za vreme festivala najbitnija i da će Policijska uprava i obezbeđenje EXIT-a zajedničkim snagama obezbeđivati celokupan događaj.

EXIT festival održava se jedanaesti put u Novom Sadu i ove godine se očekuje jednak broj, kako domaćih, tako i stranih posetilaca.

Novi Sad, 5. jul 2010. godine