Čitaj mi

OBILAZAK NASELJA VELIKI RIT

Član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu prof. dr Sanja Stojanović, direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović i predsednik Mesne zajednice Vidovdansko naselje Macura Slobodan obišli su naselje Veliki rit i razgovarali sa građanima o aktuelnim problemima. Meštani ovog naselja rekli su da im trenutno najviše muka zadaju podzemne vode koje su uled vremenskih neprilika i kiša nabujale, poplavile i oštetile kuće.

-Grad Novi Sad kontinuirano radi na poboljšanju uslova života svih njegovih stanovnika. Tako je u prethodnoj godini urađen projekat „Info mreža – statistička baza podataka o stanovništvu naselja Veliki rit“ koji je osnova za preduzimanje sistemskih rešenja u ovom naselju - rekla je prof. dr Sanja Stojanović i dodala da je konkretno rešenje za problem podzemnih voda na ovom području kopanje privremenih kanala za odvod. Ona je takođe naglasila da bi taj posao mogao da se realizuje putem konkursa za javne radove od značaja za Grad Novi Sad  koji je nedavno raspisan.

Veliki rit nastao je 1985 godine kao naselje bespravno podignutih stambenih objekata uz put za Temerin koje su naseljavali Romi. Prema podacima popisa stanovništva urađenog u okviru projekta „Info mreža – statistička baza podataka o stanovništvu naselja Veliki rit“ objavljenog 1.12. 2009. godine, u naselju živi 2751 stanovnik u građevinski i infrastrukturno neujednačenim objektima.

Novi Sad, 26. avgust 2010. godine