Čitaj mi

NOVI SAD SRCEM U 2012. GODINU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zajedno sa direktorom Kulturnog centra Novog Sada Laslom Blaškovićem, predstavio je program proslave dočeka 2012. godine u Novom Sadu na konferenciji za novinare u Gradskoj kući.

- Ono što smo želeli jeste da napravimo novogodišnju atmosferu koja neće trajati samo 31. decembra, nego će Novosađanima praznično raspoloženje ove godine početi već od 9. decembra i trajati nekoliko nedelja. Manifestacija „Novi Sad srcem“ je koncipirana tako da će se svakog dana održavati različiti programi na Trgu, i po prvi put, nalik na srednjeevropske gradove, a zbog velikog broja štandova, veliki šator biće postavljen u centru grada. Za tradicionalnu proslavu dočeka Nove godine na Trgu slobode, od prvobitno budžetom planiranih 20 miliona dinara, izdvojeno je 17 miliona, čime je ostvarena znatna ušteda, a od tog iznosa jedan milion biće opredeljen u humanitarne svrhe. Takođe, humanitarni fond će se svakodnevno puniti zahvaljujući raznim manifestacijama koje će imati humanitarni karakter – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Tronedeljna manifestacija „Novi Sad srcem“ koštaće sedam miliona dinara, dok centralna proslava na Trgu 31. decembra košta oko 9 miliona dinara. Za izvođače je od te sume izdvojeno 4,5 miliona dinara, što podrazumeva bruto troškove sa porezima na autorska prava i troškove PDV-a, a isti iznos planiran je za ostale potrebe organizacije, koji uključuju sadržaje kao što su bina, ozvučenje, osiguranje, vatromet, električni priključci i dozvole, vatrogasnu službu i obezbeđenje.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Laslo Blašković rekao je da će na glavnoj bini za doček Nove godine na Trgu slobode nastupiti Zvonko Bogdan, Bajaga i instruktori, Ana Perišić i „Perpetuum mobile“, kao i DJ Fanatik. On je dodao da će novogodišnji program imati karnevalski karakter i da će već od petka gradom krenuti karnevalska povorka sačinjena od svih izvođača, žonglera, kostimiranih likova iz pozorišnih predstava, perkusionista, bacača vatre, mađioničara i drugih. U okviru manifestacija za decu, biće organizovane radionice koje će se odvijati u Kulturnom centru, kao što su škola mjuzikla, žongliranje, izrada karnevalskih lutki, čestitki i ukrasa, a najmalađi sugrađani će moći da vide i čuju brojne predstave za decu, nastupe dečjih horova i slično.

Novi Sad, 7. decembar 2011. godine
 

Preuzmite novi_sad_srcem.doc (application/msword 335 KB)