Čitaj mi

NOVI SAD OBARA REKORDE U TURIZMU

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku samo u novembru ove godine u Novom Sadu je ostvareno 43308 noćenja domaćih i stranih turista, što je, u poređenju sa istim mesecom 2017. godine, više za čak 43,3%. Za 11 meseci (od 1. januara do kraja novembra 2018. godine) naš grad posetilo je 422.899 domaćih i stranih turista, čime su nadmašeni rezultati iz prošle godine za 23,4 %.

- Turizam je privredna grana koja nosi ogroman ekonomski potencijal i važan je za ukupan razvoj zajednice. Nagrada Turistički cvet je više nego zasluženo otišla u ruke Turističke organizacije Novog Sada, a sve nas raduje preporuka renomiranog, svetskog, turističkog magazina koji je Novi Sad svrstao u prve tri destinacije koje treba posetiti u 2019. godini. Uveren sam da ćemo postizati još bolјe rezultate i da će naš grad, a posebno kao Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, biti prepoznat u čitavom svetu, i da će nam brojni turisti uvek ponovo dolaziti – istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prema podacima kojima raspolaže TONS najveći broj stranih gostiju u Novi Sad dolazi iz Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Španije, Rumunije, Mađarske, Nemačke i Makedonije, ali i iz Kine, SAD i Australije.

Novi Sad, 28. decembar 2018. godine